Zoeken Menu
Blog

Minder uitval van gestorte betonproducten met een polyester mal

Steeds meer betonbedrijven kiezen voor een polyester mal voor hun productie Een polyester mal heeft veel voordelen ten op zichte van een traditionele mal, betonplex mal of een stalen mal. Eén van deze voordelen is dat de uitval van gestorte betonproducten aanzienlijk verminderd wordt. Hierdoor gaat uw productiecapaciteit omhoog.

Heeft u een goede polyester mal nodig? Laat het ons weten. We willen graag vrijblijvend samen met u naar de mogelijkheden kijken. We begeleiden graag het proces van model tot mal. 

Polyester verwerking

Om het werken met een hars zo prettig mogelijk te maken zijn vele harsen voorgeformuleerd dwz. voorversneld (voor gebruik u hoeft alleen een verharder toe te voegen, licht thixotroop ingesteld (drijft niet af na applicatie op hellende vlakken, ingestelde verwerkingstijd (bv. 20 tot 30 minuten bij kamertemperatuur voordat een met harder gemengde hars begint in te dikken en niet meer strijkbaar of gietbaar is).

Minder nabewerkingstijd met een polyester mal

Een betonproduct met veel oppervlakte structuur of reliëf heeft een complexe bewerkingstijd. Om deze bewerkingstijd te verkorten kiezen veel betonbedrijven de productlossingen met een polyester mal te doen. Dit vergemakkelijkt het productieproces. In een polyester mal kunt u diverse vormen van glad tot reliëf verwerken. Groot voordeel: de nabewerkingstijd van het product zal hierdoor zeker verminderen.  

Meerdere betonlossingen uit één mal

Wilt u ook meerdere productlossingen uit één mal halen en zo duurzamer produceren? Een polyester mal biedt hier de oplossing voor. Een polyester mal heeft een langere levensduur dan een traditionele mal van bijvoorbeeld hout of betonplex. Daardoor kunt u veel betonproducten uit één mal produceren. Daarnaast kan de polyester mal super glad worden afgewerkt en is daarom makkelijk te lossen. Ook een mal met oppervlakte structuur tot in de kleinste detail is mogelijk.

Polyester mal voor de betonindustrie: Alle voordelen op een rij

De vele voordelen van een polyester mal helpen u nog mooiere producten te maken, duurzamer te produceren en minder nabewerkingstijd te realiseren.

De voordelen van een polyester mal voor de betonindustrie op een rij:
- Minder uitval van gestorte betonproducten
- Vormvrijer dan een traditionele of stalen mal
- Mooi tot in het kleinste detail
- Minder nabewerkingstijd met een polyester mal
- Meer oppervlaktestructuren
- Mooiere producten uit mal
- Super glad
- Slijtage vast
- Veel lossingen uit 1 mal 

Neem contact met mij op voor:

Wilt u informatie over dakkapellen, kijk hier.