Skip to main content
0497 – 820 220 info@polywork.nl

Bestaande dakkapel renoveren of vervangen?

vd Hurk Doeze Dakkapel

Met een dakkapel investeert u in jarenlang woongenot. Bovenop het dak trotseert uw dakkapel de elementen en dat zorgt voor slijtage. Na verloop van tijd zal normaal onderhoud voor uw dakkapel niet meer volstaan. U kunt dan kiezen voor een dakkapel renovatie of het compleet vervangen van uw dakkapel. 

Is de binnenzijde van de dakkapel nog in redelijke staat, dan is het renoveren van uw dakkapel vaak de goedkoopste oplossing. Toch levert compleet vervangen van een dakkapel u de meeste voordelen op. 

Polyworkx, jouw partner voor kwaliteit en toewijding.

Bij ons kun je rekenen op

  • Een uitgebreid assortiment kozijnen van topkwaliteit, geschikt voor diverse projecten en stijlen.

  • Maatwerkoplossingen die perfect aansluiten bij uw specifieke behoeften en wensen.

  • Kwalitatieve producten tegen een scherpe prijs
  • Deskundig advies en begeleiding van ons ervaren team, vanaf het eerste contact tot aan de oplevering.

Dakkapel Eersel

Renoveren kan soms interessant zijn.

Blijft de renovatie beperkt tot bepaalde delen van de dakkapel, dan kan renoveren een budgetvriendelijke optie zijn. Hou daarbij wel in gedachten dat renoveren van een oude dakkapel minder duurzaam is dan het vervangen door een nieuwe, moderne dakkapel. 

Is het uw doel om de kosten nu zo laag mogelijk te houden, dan kunt u kiezen voor dakkapel renovatie. Renoveren is namelijk goedkoper dan vervangen door een nieuwe dakkapel. Dat is ook logisch, want bij een renovatie wordt een groot deel van de al bestaande constructie hergebruikt en worden slechts bepaalde elementen vervangen.  

Bij een dakkapel renovatie wordt vooral de buitenkant van de dakkapel aangepakt. Na het renoveren kunt u weer even vooruit en bent u (tijdelijk) verlost van dakkapel onderhoud. Wilt u helemaal geen omkijken meer hebben naar uw dakkapel? Kies dan niet voor renovatie, maar vervang deze door een onderhoudsvrije dakkapel van Polyworkx.

Voordelen van vervangen 

Een dakkapel van Polyworkx is gebouwd volgens de modernste technieken en voldoet aan de hoogste standaarden. Aanschaffen van een nieuwe dakkapel valt zo, zeker op de lange termijn, een stuk voordeliger voor u uit. 

Meerwaarde voor uw woning

De meeste woningkopers zijn op zoek naar een huis dat helemaal ‘af’ is. Het laatste waar ze zin in hebben zijn verbouwingen, waaronder het renoveren of vervangen van een dakkapel. Is uw woning voorzien van een moderne onderhoudsvrije dakkapel, dan heeft uw woning daarmee een duidelijk pluspunt ten opzichte van het huis van de buren. Vervangen van de dakkapel zorgt zo direct voor een waardevermeerdering van uw woning. 

Dakkapel Valkenswaard
Dakkapel Valkenswaard
Dakkapel Valkenswaard

Energiezuiniger

Een Polyworkx dakkapel is vervaardigd uit moderne en duurzame kunststof materialen. Met een RC-waarde van 6,0 m2 K/W zijn onze dakkapellen goed geïsoleerd en dus veel energiezuiniger dan een traditionele dakkapel.

De nieuwe dakkapel is niet alleen beter geïsoleerd tegen kou. Het voordeel van de goede isolatie van een polyester dakkapel merkt u ook goed op warme, zonnige dagen. Op zolder zal het merkbaar koeler en behaaglijker zijn. Dat kan nét dat verschil zijn tussen wel of geen airco op zolder nodig.

Passende uitstraling

Onze dakkapellen worden onder ideale omstandigheden gebouwd in onze eigen fabriek en in één geheel op het dak geplaatst. Een prefab dakkapel dus, maar dan wel maatwerk. U kunt de dakkapel dan ook volledig naar wens samenstellen. 

Renoveert u uw woning of zijn er grote veranderingen aan gevel of dak, dan kunt u ervoor kiezen de dakkapel te vervangen door een model dat volledig past bij de uitstraling van uw woning. Los van de moderne looks profiteert u door te vervangen (en niet renoveren) van de enorme technische vooruitgang die er afgelopen jaren is geboekt.

Kosten van een dakkapel renovatie 

In tegenstelling tot een moderne Polyworkx dakkapel, bestaat een traditionele dakkapel uit verschillende elementen. Hoe meer onderdelen er bij de dakkapel renovatie vervangen moeten worden, hoe hoger de kosten voor het renoveren uit zullen vallen. 

De kosten voor een dakkapel renovatie komen al snel uit op ongeveer 70 tot 80% van de prijs van een nieuwe dakkapel met dezelfde afmetingen. Verhoudingsgewijs is een dakkapel renoveren dus best prijzig. Als niet alleen de buitenkant van de dakkapel aangepakt moet worden, maar óók de binnenkant gerenoveerd moet worden, dan kunnen de renovatiekosten zo ver oplopen dat het eigenlijk alleen nog interessant is om de dakkapel te vervangen. 

Kiest u voor vervangen of renoveren van een dakkapel? 

Hoe meer delen van uw dakkapel gerenoveerd moeten worden en hoe groter de technische verschillen zijn tussen de al bestaande dakkapel en een moderne, nieuwe (bijv. op het gebied van energiebesparing en onderhoud), hoe gemakkelijker de keuze te maken is tussen renoveren of vervangen van een dakkapel. Conclusie: een dakkapel vervangen is bijna altijd beter dan renoveren. 

Schimmelvorming, verrotting en lekkages; zomaar enkele van de problemen die zich openbaren wanneer het einde van de levensduur van een dakkapel in zicht is. 

Reparatie of renovatie kan door de iets lagere kosten interessant lijken. Wanneer de dakopbouw echter zo is verouderd en in zo’n slechte technische staat verkeert dat er intensief onderhoud nodig is, dan is het beter de dakkapel te vervangen dan te kiezen voor renoveren. 

Definitief verhelpen van problemen kost altijd geld. Helemaal wanneer dat snel moet gebeuren, wat natuurlijk ook zo is bij een versleten dakkapel. Zijn de kosten voor reparatie of renoveren bovendien hoog, dan is de keuze tussen een dakkapel renovatie of een nieuwe dakkapel gemakkelijk te rechtvaardigen. 

Veel woningeigenaren die voor de keuze staan of ze hun dakkapel vervangen of laten renoveren, kiezen voor een nieuwe. En dat wordt natuurlijk een Polyworkx dakkapel. 


Heeft u vragen over de verschillende soorten dakkapellen of bent u op zoek naar informatie en/of advies over het laten plaatsen van een dakkapel? Neem contact met ons op of kom eens langs in onze dakkapel showroom in Eersel, Noord-Brabant.